Tenismenii romani, Victor Ionita si Victor Crivoi au fost eliminati in primul tur al calificarilor de la Australian Open. Ionita a fost invins de italianul Marco Crugnola, scor 1-6, 3-6, iar Crivoi a pierdut in fata irlandezului Louk Sorensen, scor 6-4, 6-7, 3-6.

Crugnola, numarul 225 in clasamentul mondial ATP, l-a invins pe Ionita intr-o ora si 13 minute, in doua seturi. Italianul a fructificat toate cele trei mingi de break pe care le-a avut si a reusit un as. Cei doi s-au mai intalnit o data, in septembrie 2008, cand italianul l-a invins pe roman in optimile de finala a turneului de la Todi, Italia, scor 6-3, 6-1.

Intr-un meci de doua ore si jumatate, Victor Crivoi a pierdut in fata numarului 299 ATP, Louk Sorensen. Desi statistica partidei a fost in favoarea romanului, scorul final l-a calificat in turul doi al calificarilor de la Australian Open pe irlandez. Crivoi, aflat pe locul 128 in clasamentul mondial ATP, a transformat doua mingi de break din 5, pe cand adversarul sau a reusit doar un break (din patru mingi de break). Ambii au reusit cate un as. Sorensen a comis trei duble greseli, dar a reusit sa se impuna la finalul celor trei seturi.

La feminin, Raluca Olaru o va intalni pe Olivia Sanchez, in primul tur al calificarilor.