Au mai ramas 6 zile pana la primul turneu de Grand Slam al anului, iar cei mai buni jucatori au inceput sa soseasca la Melbourne. Sarboiacele Ana Ivanovic (nr 5 WTA) si Jelena Jankovic (nr 1 WTA) au facut deja un antrenament pe terenurile de la Australian Open, in timp ce campioana en-titre, Maria Sarapova, va rata aceasta editie din cauza problemelor medicale.

Sharapova a jucat un tenis de cea mai buna calitate la editia trecuta a Australian Open, reusind sa nu cedeze niciun set la Melbourne. Rusoaica a castigat, apoi, 18 meciuri consecutive si a trecut in fruntea clasamentului mondial la tenis feminin. Din pacate, o accidentare la umar in a doua jumatatea a anului, a obligat-o pe sportiva de 21 de ani sa incheie sezonul inca din august.

"Australian Open este unul dintre turneele mele preferate. Acolo sunt cei fanii cei mai tari si imi va lipsi tot ce se intampla acolo. Promit ca anul viitor ne vom reintalni", a explicat Maria Sharapova.

De partea cealalta a tabloului, baietii au exersat din greu serviciile puternice si precise. Marat Safin, Fernanado Gonzalez si Marco Bagdadis au ocupat terenurile de tenis inca de la prima ora a diminetii.