Slovacia a castigat, vineri, cel de-al treilea trofeu Hopman Cup, dupa ce a invins in finala Rusia, cu 2-0. Safina a fost invinsa de Cibulkova in trei seturi, scor 7-6 (7-3), 1-6, 4-6. Fratele sau, Marat Safin a pierdut in fata lui Dominik Hrbaty, scor 7-6 (7-5), 5-7, 6-7 (3-7).

"Aveam 5-1 si, dintr-o data, s-a facut 5-4. Apoi ea a avut o minge de break, asa ca a trebuit sa lupt. Sunt foarte fericita ca am invins-o. A trebuit sa joc agresiv", a spus jucatoarea slovaca, potrivit International Herald Tribune.

"Dominika a fost incredibila. Nu a pierdut niciun meci si ea este cea care a castigat acest trofeu pentru mine. Trofeul este cel mai bun mod prin care am putut sa le multumesc celor care m-au invitat la acest turneu", a declarat Hrbaty, potrivit WAtoday.com.au.

Pentru a accede in finala, Rusia a eliminat Franta, formata din jucatorii Gilles Simon si Alize Cornet, scor 2-1. Safina a invins-o pe Cornet cu 6-3, 6-2. Gilles Simon a trecut de Safin in doua seturi, scor 7-6 (5), 6-3. La dublu mixt, fratii Safin au castigat cu 6-4, 6-3.

Slovacia a trecut de Germania, reprezentata de Nicolas Kiefer si Sabine Lisicki. Cibulkova a invins-o pe adversara sa in doua seturi, scor 7-5, 6-3. Germanul Kiefer s-a retras din competitie in momentul in care il conducea pe Hrbaty cu 3-1, din cauza unor probleme la glezna si a parasit terenul in scaunul cu rotile.

Pe langa trofeul castigat, cei doi tenismeni slovaci au primit si 250.000 de dolari.