Victoria lui Gulbis in fata sarbului a fost asigurata de un serviciu solid din partea letonului, care nu a cedat niciun break tot meciul, in timp ce Djokovic si-a pierdut serviciul la 2-2 in primul set. Gulbis a avut 4-2 si 40-0 pe serviciul sarbului, dar Djokovic a recuperat si a castigat game-ul. Chiar si asa, break-ul facut de leton la inceputul setului a fost decisiv si Gulbis a trecut in avantaj (6-4). Al doilea set a decurs la fel ca primul, de data aceasta Gulbis reusind break-ul la 4-4.

"Am incercat sa ma concentrez la urmatorul punct", a explicat letonul la finalul meciului, potrivit site-ului oficial al turneului. "Nu m-am gandit la victorie sau la infrangere pentru ca sezonul trecut am pierdut multe partide datorita faptului ca, avand un break avans in setul trei sau minge de meci, m-am gandit ca voi castiga acel meci. De data aceasta, am fost foarte atent cand am servit pana la final".

"Ne-am studiat jocul foarte bine unul altuia, iar el a luat tot ce a fost mai bun din meciurile in care l-am invins anul trecut", a spus Djokovic, care l-a invins in 2008 pe Gulbis la Roland Garros si la Cincinnati.

Gulbis il va intalni in turul urmator pe francezul Paul Henri Mathieu, care a trecut de rusul Gabashvili cu 6-3, 6-3.

Rezultate de la Brisbane, primul tur:

E Gulbis - N Djokovic 6-4 6-4

J Tsonga - A Calleri 6-2 7-5

T Berdych - B Klein 6-0 6-4

F Serra - J Ferrero 6-3 7-6(3)

M Ancic - A Delic 7-6(2) 6-7(4) 7-6(6)

K Nishikori - B Reynolds 6-3 6-2

P Mathieu - T Gabashvili 6-3 6-3

M Llodra - J Sirianni 5-7 7-6(3) 6-2

Rezultate de la Brisbane, turul doi:

R Soderling - J Benneteau 6-3 6-3