Fostul numar unu al tenisului mondial Marat Safin a socat duminica spectatorii turneului demonstrativ Hopman Cup cand a aparut pe teren plin de vanatai pe fata. Flamboiantul Safin s-a ales cu ochii vineti si arcada sparta dupa ce a fost implicat intr-o incaierare, la Moscova, in urma cu o saptamana, informeaza Australian Associated Press.

Dupa ce l-a invins pe italianul Simone Bolelli in cadrul primei runde a competitiei mixte, disputata duminica, fostul lider ATP a recunoscut ca "a intrat in belele in Moscova", dar a refuzat sa detalieze despre circumstantele incidentului, spunand doar ca s-a aflat la locul nepotrivit, in momentul nepotrivit. Safin a precizat insa, dupa victoria impotriva italianului, ca a castigat si bataia in care a fost implicat.

"Am intrat in bucluc in Moscova. Sunt bine, o sa supravietuiesc. A fost doar o mica problema, n-am fost in locul potrivit, la momentul potrivit. Da, am castigat lupta. Sunt OK", a spus Safin.

DIrectorul turneului, Paul MacNamee, a declarat ca jucatorul rus a ajuns abia sambata noaptea la Perth, Australia, locul de desfasurare al competitiei, si a cerut sa fie consultat de un doctor. "Nu stiam de ce vine asa tarziu si de ce a cerut sa joace cu o zi mai tarziu, dar acum stiu de ce. L-am vazut pe hol si nu arata tocmai bine. Mi-a zis ca are nevoie de doua lucruri: sa-l vada un doctor si sa se antreneze. Asa ca am chemat doctorul, care i-a prescris un tratament, si apoi a plecat sa se antreneze", a precizat MacNamee.

Fratii Safin i-au invins pe italienii Bolelli/ Penetta

Desi au pierdut meciul de dublu-mixt, Marat Safin, actualul numar 29 in ATP, impreuna cu sora sa mai mica, Dinara Safina, numarul 3 WTA, au reusit sa se impuna in fata echipei Italiei, cu scorul de 2-1.

Safin a servit 14 asi in meciul cu italianul Simone Bolelli, pe care l-a castigat cu 7-6 (7-5) 6-4. "Serviciul mi-a salvat jocul astazi", a declarat duminica Safin. In celalalt meci de simplu al zilei, Dinara Safina a invins-o pe Flavia Penetta cu 7-5 6-3.

Ultimul sezon din cariera

Mai mult, Safin a anuntat ca 2009 va fi ultimul sau sezon din cariera. Dublul castigator de Grand Slam s-a gandit sa se retraga din tenis inca din octombrie anul trecut, dar a primit "o oferta pe care n-a putut-o refuza" de a mai juca inca un an.

"Cred ca-mi va fi mult mai usor sa joc acum si poate voi avea cele mai bune rezultate anul acesta, tocmai pentru ca nu mai exista nicio presiune", a spus Safin.