Roger Federer va incepe confruntarea cu Rafael Nadal mai devreme. Elvetianul vrea sa-si recapete titlul de numarul unu mondialin tenis si va incepe noul sezon inca din prima zi a anului 2009, la Capitala World Tennis Championship, din Abu Dhabi. "Nu am mai inceput niciodata anul competitional asa de devreme", a declarat Federer, pregatit pentru a-l infrunta pe spaniol.

Elvetianul are o revansa de luat in fata spaniolului. Nadal a devenit, in 2008, numarul unu mondial si a castigat Wimbledon-ul, dupa o dominatie de cinci ani a lui Federer.

"Astept cu nerabdare turneul, care va avea loc anul acesta pentru prima data, dar si restul sezonului 2009. Sunt o multime de provocari inainte. Nu am mai inceput niciodata anul competitional asa de devreme. Voi fi din nou in actiune pe 1 ianuarie" a declarat elvetianul, dupa ce a incheiat un an competitional bun, dar nu excelent, asa cum a dorit.

Capitala World Tennis Championship are loc la Abu Dhabi, in perioada 1-3 ianuarie 2009. Turneul este dotat cu premii in valoare de 250.000 de dolari, dar nu banii il incanta pe Federer, ci o noua confruntare cu Nadal. Si cum Qatar Open de la Doha incepe abia pe 5 ianuarie, elvetianul incepe lupta inca din prima zi a anului.

Alaturi de Rafael Nadal si Roger Federer, la acest turneu vor participa alti patru tenismeni din Top 10: Andy Murray, Nikolay Davydenko, Andy Roddick si James Blake.