Din 2009, terenl central de tenis de la Wimbledon va beneficia de un acoperis retractabil si un nou sistem de aerisire. Englezii lucreaza la acest proiect de mai bine de doi ani, iar de anul viitor meciurile de la al treilea turneu de Grand Slam din circuit nu vor mai fi intrerupte de vremea capricioasa din Londra.

Sefii de la All England Club au dezvaluit ca in mai vor organiza un meci cu public pentru a inaugura noul acoperis retractabil si sistemul de aerisire de pe terenul central. Organizatorii au adaugat ca detaliile despre bilete, program si jucatorii care vor fi prezenti vor fi facute publice la inceputul lunii mai.

Wimbledon-ul, turneul care incheie sezonul de iarba din tenis, a fost in fiecare an intrerupt de ploaie, iar ambitia organizatorilor de a duce la bun sfarsit acoperirea terenului central cu un acoperis retractabil va preveni intarzierile meciurilor. In 2008, finala dintre Rafael Nadal si Roger Federer a durat aproape 5 ore, meciul fiind intrerupt de doua ori din cauza ploii. Editia din 2009 a Grand Slam-ului englez se va desfasura intre 22 iunie si 5 iulie.