Ilie Nastase se judeca de 9 ani cu cei de la clubul Vointa pentru a intra in posesia unui teren, pentru a construi o academie de tenis. "Acolo de fapt nu e un club, sunt patru restaurante ce dau vin varsat", a tunat Nastase la Realitatea. Fostul mare tenismen al Romaniei a fost gonit "de fosti boxeri de la Dinamo", atunci cand a vrut sa intre in posesia terenului care sustine ca e in domeniul public al statului si crede ca "numai daca aducem judecatori din strainatate putem avea o justitie normala".

Doua hotarari de Guvern au fost anulate in instanta la solicitarile clubului Vointa, pentru ca Ilie Nastase sa nu poata deveni propietarul acelei baze ce pare ca suscita un interes imobiliar. La ordinul primarului Oprescu, au si fost daramate niste cladiri ce fusesera construite pe acea suprafata de teren dat in administrarea ANS!

Prin H.G. 946 din 15 noiembrie 1999, terenul clubului bucurestean a fost dat in folosinta Fundatiei Ilie Nastase, insa Tribunalul din Timisoara (cazul a fost stramutat de la Bucuresti la Timisoara) a anulat hotararea de Guvern, pe motiv ca Fundatia Ilie Nastase nici nu exista! Procesul a fost ulterior castigat de ANS, dar nimeni nu a putut sa intre in posesia terenului pe care sunt construite niste birturi.

"Pe terenul care este proprietatea statului, nici mama lui Dumnezeu nu poate sa construiasca. Eu nu mi-am permis sa intru cu buldozerele peste ei. Statul este proprietarul acelui teren, iar ANS este administrator. Clubul Vointa ocupa abuziv acel teren. Ce vreau sa construiesc acolo valoreaza 100 de milioane de euro, statul nu da niciun ban, pur si simplu imi concesioneaza terenul ca sa construiesc o academie de tenis. In doi ani termin tot proiectul. In Romania, trebuie sa aducem judecatori din strainatate, cred ca numai asa putem avea o justitie normala. Oamenii mei cand s-au dus sa intre in posesia terenului, au fost intampinati de fosti boxeri de la Dinamo", a spus Ilie Nastase la Realitatea.