Fosta lidera a circuitului profesionist feminin, Henin a anuntat, potrivit cotidianului Het Nieuwsblad, ca in 2009 va pune bazele unei alte Academii de tenis, a 7-a, impreuna cu fostul ei antrenor, Carlos Rodriguez.

Belgianca isi doreste sa deschida Academia "Al 6-lea simt" in regiunea belgiana Flandra dupa ce alte patru centre de tenis infiintate de ea (Limelette, Schaerbeek, Watermael-Boitsfort ) sunt in partea flamanda a Belgiei. Inca doua scoli de tenis ii poarta amprenta lui Justine Henin in Statele Unite, in Florida si Orlando.

Comparata cu Federer "in varianta feminina" de John McEnroe si de Martina Navratilova, Justine Henin a produs un soc in circuitul profesionist cand si-a anuntat retragerea inainte de Roland Garros. Decizia belgiencei a surprins o lume intreaga, mai ales ca Henin era numarul unu mondial cu un palmares extraordinar: medalie de aur castigata la Olimpiada din 2004, trei turnee de Grand Slam cucerite, o finala la Wimbledon (singurul titlu de Grand Slam care ii lipseste) si cu un record de aproape 500 de meciuri castigate fata denumai 107 pierdute.