Tsonga a reusit o victorie de moral in fata numarului trei mondial, Novak Djokovic. In ultimul meci disputat in grupele Turneului Campionilor, francezul l-a invins in trei seturi pe sarb, scor 1-6, 7-5, 6-1.

Deja eliminat din competitie, Tsonga incepe meciul cu greseli si Djokovic profita de ele. In primul set, francezul reuseste sa castige un singur game. Urcarile la fileu ale lui Tsonga se dovedesc a fi inspirate si, dupa un set secund disputat, reuseste sa duca meciul in setul trei.

Decis sa nu plece de la Shanghai fara nicio victorie, Jo-Wilfred Tsonga incepe setul hotarat. Rezultatul setului al treilea e identic cu primul, dar de data aceasta in favoarea lui Tsonga. Francezul castiga primele trei game-uri si Djokovic isi adjudeca singurul game din acest set. Sub aclamatiile publicului, Tsonga castiga meciul cu un lob splendid.

Este cea de-a treia victorie a francezului in fata lui Djokovic. Tsonga l-a mai invins anul acesta in finala de la Bangkok si in optimile de finala de la Paris-Bercy.

Nikolay Davydenko si Juan Martin del Potro s-au confruntat pentru un loc in semifinale. Rusul l-a invins pe spaniol in doua seturi, 6-3, 6-2. Davydenko incepe bine meciul si preia imediat controlul meciului. Conduce cu 4-1, dar Potro isi imbunatateste serviciul si castiga doua game-uri. Urmeaza un game disputat: 40-40, rusul are avantaj, dar dubla greseala a spaniolului il conduce pe Davydenko spre castigarea primului set.

Del Potro da semne de oboseala si rusul nu iarta nimic. Isi adjudeca setul secund si reuseste sa se califice in semifinalele Masters Cup Shanghai.

Clasamentul final al grupei aurii

1. Novak Djokovic 2-1 (5-3)

2. Nikolay Davydenko 2-1 (5-3)

3. Jo-Wilfred Tsonga 1-2 (3-5)

4. Juan Martin del Potro 1-2 (2-4)