Jo-Wilfred Tsonga si Juan Martin del Potro s-au intalnit in meciul ultimilor clasati in Grupa Aurie dupa ce fiecare a cedat in primul meci in fata lui Nicolai Davydenko, respectiv Novac Djokovic. De aceasta data, "pustiul minune" al Argentinei, del Potro, s-a impus in fata francezului, 7-6, 7-6, pentru a-si trece in cont primul succes de la Shanghai.

Un inceput de meci incendiar la Shanghai intre doi jucatori care au facut senzatie in acest final de sezon, dar care au debutat cu stangul la Turneul Campionilor. Argentinianul del Potro a facut break in primul game, dar Tsonga si-a revenit repede, recuperand break-ul. Argentinianul a castigat primul set la tiebreak.

Setul secund a debutat identic ca cel dinainte, del Potro ratand insa sansa sa termine meciul fara emotii. In cel de-al doilea tiebreak, francezul nu a rezistat ofensivei lui del Potro cedand setul si, totodata, meciul. Del Potro - Tsonga 7-6, 7-6 si francezul este primul jucator eliminat de la Shanghai.

"Sunt foarte fericit",a spus del Potro. "L-am invins pe castigatorul de la Paris. Tsonga a jucat cu foarta multa incredere, la fel ca mine. Am facut un meci grozav. Am jucat bine punctele importante din setul secund si asta a fost cheia victoriei in fata lui".

Tsonga a servit 17 asi, a reusit 44 de lovituri castigatoare, dar a facut si 38 de greseli nefortate. "Uneori castigi, alteori nu..Oricum acum joc tot timpul cu foarte multa incredere indiferent de adversar", a spus Tsonga dupa eliminarea de la Shanghai.

Clasament Grupa Aurie:

1. Novac Djokovic - 2 victorii/ 2 meciuri

2. Nicolai Davydenko - 1 victorie/ 2 meciuri

3. Juan Martin del Potro - 1 victorie/ 2 meciuri

4. Jo Wilfred Tsonga - 0 victorii/ 2 meciuri