Favoritul grupei aurii, Novak Djokovic a castigat prima intalnire de la Masters Cup Shanghai. Sarbul l-a invins in doua seturi pe numarul 8 in clasamentul ATP, Juan Martin Del Potro, scor 7-5, 6-3. In cealalta partida de duminica, Nikolay Davydenko s-a impus in fata francezului Jo-Wilfred Tsonga, la capatul unui meci de doua ore si 43 de minute, scor 6-7 (6-8) 6-4 7-6 (7-0).

Sarbul este primul care serveste. Partida incepe echilibrat, fiecare tenismen castigand game-ul pe propriul serviciu. Sarbul reuseste un break la 2-1 si se distanteaza la 3 game-uri. Djokovic rateaza sansa unui set la 5-2. Potro revine excelent si reuseste un break ce-l relanseaza in lupta pentru castigarea primului set. 5-5 si se pare ca se va ajunge la tiebreak. Experienta sarbului isi spune cuvantul si acesta isi adjudeca primul set.

Setul al doilea e destul de echilibrat in prima parte. Del Potro reuseste un break la 1-1, dar sarbul ii raspunde imediat cu aceeasi moneda. Djokovic fructifica prima din cele doua mingi de set si castiga prima intalnire din grupa aurie.

Nikolay Davydenko e cel de-al diolea castigator al grupei aurii. Tsonga castiga primul game dupa ce rusul pierde doua mingi de break. Primul set este echilibrat. Fiecare jucator isi castiga game-ul pe propriul serviciu iar primul set se decide la tiebreak: 8-6 pentru francez.

Al doilea set incepe cu un break de fiecare parte. Pe rand, tenismenii salveaza mingi de break, dar, la 4-4, rusul reuseste sa se distanteze si prelungeste partida pana in setul al treilea.

Davydenko schimba ritmul partidei si conduce cu 3-0. Tsonga revine de la 5-2 si soarta meciului se decide in tiebreak. Francezul isi pierde concentrarea si pierde prima partida din grupele Masters Cup de la Shanghai.

Clasamentul Grupei Aurii dupa prima zi a competitiei:

1. Novak Djokovic 1-0 (2-0)

2. Nikolay Davydenko 1-0 (2-1)

3. Jo-Wilfred Tsonga0-1 (1-2)

4. Juan Martin del Potro0-1 (0-2)