In urma partidelor de joi de la Turneul de la Doha, s-au stabilit primele trei jucatoare de tenis ce se vor infrunta in semifinale: Venus Williams, Zvonareva si Jankovic. Cea de-a patra semifinalista se va stabili in urma partidei de vineri, dintre Serena Williams si Elena Dementieva.

Intr-un meci de o ora si 48 de minute, Venus a reusit sa-si invinga sora si sa-si asigure locul in semifinale. Primul set a fost castigat de Serena, insa Venus a revenit excelent in cel de-al doilea set. Isi adjudeca si al treilea set si se califica in fata surorii sale, Serena, cu 5-7, 6-1, 6-0.

Dementieva a trecut de sora mai mica a lui Marat Safin in doua seturi, 6-2, 6-4. Safina si-a rasucit glezna la 2-2, in setul secund, insa a putut continua meciul. Rusoiaca este prima jucatoare ce paraseste competitia anul acesta.

Kuznetova a fost invinsa de numarul unu mondial, Jankovic, scor 6-7, 4-6, in ciuda faptului ca sarboaica a acuzat dureri la sold in debutul celui de-al doilea set. "A inceput sa fie mai greu la sfarsitul primului set. La debutul setului al doilea am inceput sa simt dureri. Nu puteam sa ma sprijin pe picior, asa ca am inceput sa schimb ritmul loviturilor mele", a declarat Jankovic dupa terminarea partidei.

"M-am chinuit, a fost inconfortabil, dar sunt fericita ca am trecut peste. Voi avea nevoie de tratament pentru a putea fi pregatita pentru semifinale", a adaugat Jankovic.

Grupa Alba:

Zvonareva si Jankovic - calificate in semifinala, insa meciul lor de vineri va stabili cine va ocupa prima pozitie in grupa.

Ivanovic si Kuznetova au pierdut calificarea in semifinale, dupa ce ambele au pierdut cate doua meciuri in grupa.

Grupa Castanie:

Venus Williams s-a calificat in semifinale

Serena Williams si Dementieva isi vor disputa ultimul loc ramas liber in semifinale.

Dinara Safina a fost eliminata.