Opt dintre cele mai bune tenismene din lume se intalnesc marti in ultima competitie a anului: Sony Ericsson Championships - Doha 2008. In ceremonia oficiala de duminica s-au stabilit cele doua grupe: alba si castanie. Aceste doua culori au fost alese in onoarea steagului Qatarului, gazda acestui turneu de sfarsit de an in urmatorii trei ani.

Cele patru rusoaice sunt impartite egal in cele doua grupe, sarboaicele sunt in aceeasi grupa, la fel si surorile Williams. "Calificarea la aceasta competitie a fost obiectivul meu tot anul, asa ca e o adevarata onoare sa ma aflu aici" a declarat Safina, numarul doi mondial in clasamentul WTA.

Componenta grupelor la Sony Ericsson Championships - Doha 2008

Grupa Alba

Jelena Jankovic (Serbia)Sarboaica a devenit anul acesta prima jucatoare care e lider in clasament, fara sa fi castigat un turneu de Grand Slam

Ana Ivanovic (Serbia)Numarul 4 mondial, sarboaica a castigat titlul French Open

Svetlana Kuznetsova(Rusia)A obtinut medalia de bronz la Olimpiada

Vera Zvonareva (Rusia)Se afla la acest turneu datorita faptului ca Maria Sharapova nu va participa. A obtinut medalia de bronz la Olimpiada, a castigat doua titluri: la Praga si Guangzhou.

Grupa Castanie

Dinara Safina (Rusia)A fost eliminata in finala French Open de Ivanovic si a castigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing

Serena Williams (SUA)Numarul trei mondial, a obtinut anul acesta cel de-al optulea titlu de Grand Slam, la U.S. Open.

Elena Dementieva (Rusia)A obtinut aurul la Olimpiada si ocupa locul 5 in clasamentul general WTA

Venus Williams (SUA)A castigat, anul acesta, cel de-al cincilea titlu Wimbledon

Cea mai bine clasata din fiecare grupa va juca impotriva tenismenei de pe locul al doilea, din cealalta grupa. Castigatoarea fiecarei semifinale va ajunge in finala de duminica.