Nadal revine pe teren dupa o pauza de trei saptamani cu obiectivul de a-si mentine pozitia in clasamentul ATP. Contrar asteptarilor, spaniolul nu e afectat de noua sa pozitie in tenis si a ramas cu picioarele pe pamant. "Nu ma gandesc niciodata ca voi castiga un turneu inainte sa-l incep. E mai usor sa pierzi decat sa castigi", a spus Rafael Nadal, care il va avea adversar pe pustiul leton, Ernest Gulbis, in primul meci de la Madrid.

Turneul de la Madrid le da suporterilor dreptul de a visa la un nou duel intre Rafael Nadal si Roger Federer dupa finala istorica de la Wimbledon. Nadal il priveste cu inferioritate pe elvetian, chiar daca scorul disputelor dintre cei doi este net in favoarea spaniolului. "Nu ii cunosc pe toti jucatorii care au fost lideri mondiali, dar Federer ramane alegerea mea pentru cel mai bun jucator din toate timpurile. Este cel mai complet jucator pe care l-am vazut in viata mea. In plus, il admir si mai mult pentru ca este un om corect si bun", a mai declarat spaniolul despre rivalitatea dintre el si Federer.

Evolutiile in crestere ale spaniolului si pe alte suprafete decat zgura, nu-l linistesc deloc pe Nadal. "Intru foarte greu in meci. Trebuie sa-mi gasesc ritmul", a declarat liderul mondial dupa pauza prelungita de trei saptamani.