Finala de Grand Slam la Openul de la Bangkok! Novak Djokovic si Jo-Wilfred Tsonga au jucat un tenis de calitate si, dupa doua seturi de foc (7-6, 6-4), francezul l-a invins pe numarul trei mondial si si-a luat revansa dupa finala pierduta in acest an la Australian Open.

"Victoria aceasta este ca un vis. A fost un an extraordinar pentru mine", a spus Tsonga dupa ce a cucerit primul sau turneu ATP din cariera. De cealalta parte a fileului, sarbul nu a mai castigat un turneu din mai cand a cucerit turneul de Masters Series de la Roma. Totusi, Djokovic a acceptat infrangerea in stilul sau caracterisitic, cu zambetul pe buze! "Am pierdut in fata unui mare jucator", a declarat sarbul dupa meci.

La 23 de ani, francezul a reusit la inceputul acestui an un turneu excelent la Australian Open unde a trecut pe rand de Rafael Nadal, Andy Murray, Richard Gasquet si a ajuns pana in finala. Asteptat cu sufletul la gura din nou la un turneu de grand slam, Tsonga s-a accidentat la genunchi si a ratat atat turneul de la Roland Garros cat si pe cel de la Wimbledon.

"Mi-a fost foarte greu sa revin. Aceste accidentari m-au oprit sa castig si alte turnee, dar acum sunt in forma. Ma bucur de ce am realizat aici, dar sunt constient ca saptamana viitoare incepe un alt turneu si trebuie sa o iau de la capat", a mai declarat Tsonga care a urcat pe locul 16 in clasamentul ATP.