Novak Djokovic si-a respectat blazonul de favorit si s-a calificat in finala turneului de la Bangkok unde il va intalni pe francezul Jo-Wilfried Tsonga. Openul din Thailanda pune in joc premii in valoarea de peste jumatate de milion de dolari.

Djokovic si-a asigurat un loc in finala dupa ce l-a invins pe Tomas Berdych in doua seturi, 7-5, 6-1. Cei doi jucatori au mers cap la cap in primul set pana la 5-5 cand sarbul a reusit sa castige pe serviciul lui Berdych. Djokovic a incheiat primul set cu o minge norocoasa care a lovit fileul si a cazut in terenul lui Berdych. "Am fost cam adormit in primul set", a spus ironic sarbul.

Prezent pentru a doua oara consecutiv in semifinale la Bangkok, Berdych nu a facut fata loviturilor precise ale sarbului si a cedat al doilea set cu 6-1.

In cealalta semifinala suta la suta frantuzeasca, Tsonga nu i-a dat nicio sansa compatriotului sau, Gael Monfils. Tsonga l-a spulberat pe Monfils cu 6-0, 6-3 intr-un meci care a durat mai putin de o ora. "Am jucat extraordinar. Am lovit mingea cu foarte multa forta", s-a declarat multumit Tsonga.

Djokovic si Tsonga s-au intalnit anul acesta in finala de la Australian Open cand sarbul a a reusit sa-l invinga pe uriasul francez in patru seturi. "Este sansa mea sa ma razbun", l-a avertizat Tsonga pe Djokovic. Forma excelenta a francezului l-a pus pe ganduri pe Djokovic. "Orice se poate intampla. El vrea sa-si ia revansa dupa Australian Open, dar voi face tot ce pot sa-l mai bat inca o data", i-a raspuns sarbul.