Victor Hanescu a deziluzionat si la simplu. Acesta a cedat in trei seturi, 4-6 7-5 6-4, in fata argentinianului Guillermo Vassallo Arguello.

"Nu am mai trecut prin asa ceva. De cind am venit din America nu pot sa maininc si sa dorm. Chiar daca vreau sa joc, nu am energie! Nu stiu daca e o situatie de moment sau de durata. Am fost multumit de jocul meu din America. Eu vreau sa trag mai mult, dar nu ma ajuta organismul. Pauza e singura solutie, cred. Cat tine de Cupa Davis, Mergea e accidentat, eu sunt foarte obosit, nu se vad prea bine lucrurile", a declarat Hanescu, citat de gsp.

Florin Mergea s-a accidentat in timpul partidei de dublu contra perechii formate din Marcel Granollers si Potito Starace. Mergea si Tecau erau condusi cu scorul de 6-1 4-2, in momentul in care glezna lui Florin a cedat. Dupa aceasta accidentare, Florin Mergea devine incert pentru meciul de baraj de Cupa Davis impotriva Indiei ce va avea loc intre 19-21 septembrie tot la Arenele BNR.

Victor Crivoi a trecut in turul doi la BCR Open Romania, eliminandu-l pe spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo in trei seturi (3-6, 6-3, 6-4). Victor Crivoi il va intalni in faza urmatoare pe Richard Gasquet, favoritul numarul unu al competitiei, care s-a calificat si el cu destule emotii. Gasquet l-a invins pe Oscar Hernandez tot in trei seturi, 3-6, 6-4, 6-4. Pentru performanta sa, Crivoi va primi 15 puncte ATP si 5.850 de euro.

"Meciul cu Hidalgo a fost unul greu, dar am capatat experienta. Spre finalul meciului obosisem. Urmeaza meciul cu Gasquet, care va fi un meci si mai greu, insa nu imposibil. Cu cit trece timp mai mult, Gasquet isi revine. Va fi un meci de experienta pentru mine", a declarat Victor Crivoi, citat de gsp.

Alaturi de Crivoi, in turul urmator s-a mai calificat si Adrian Cruciat care s-a impus in fata italianului Filippo Volandri.

Fostul numar unu mondial, Carlos Moya, a debutat cu victorie la BCR Open, trecind in primul tur de fostul cistigator al turneului din anul 1999, Alberto Martin, cu scorul de 6-4 6-7(4) 6-4.

Programul zilei de miercuri la BCR Open Tenis Romania (Arenele BNR):

Arena Centrala

Ora 13:00 Nicolas AMAGRO (ESP) - Guillermo GARCIA-LOPEZ (ESP)

Urmat de: Pablo ANDUJAR (ESP) - Carlos MOYA (ESP)

Urmat de: Albert MONTANES (ESP) - Gilles SIMON (FRA)

Urmat de: Pablo ANDUJAR (ESP)/Ivan NAVARRO (ESP) - Christopher KAS (GER)/ Rogier WASSEN (NED)

Arena Semi-Centrala

Ora 13:00 Ivan NAVARRO (ESP) - Paul-Henri MATHIEU (FRA)

Urmat de: Mariusz FYRSTENBERG (POL)/ Marcin MATKOWSKI (POL) - Johan BRUNSTROM (SWE)/ Jean-Julien ROJER (AHO)

Urmat de: Denis GREMELMAYR (GER)/ Frank MOSER (GER) - Nicolas DEVILDER (FRA)/ Paul-Henri MATHIEU (FRA)

Terenul 2

Ora 13:00 Potito STARACE (ITA) - Florent SERRA (FRA)

Urmat de (nu inainte de ora 16:00): Jeremy Chardy (FRA)/ Teimuraz GABASHVILI (RUS) - Marce GRANOLLERS (ESP)/ Potito STARACE (ITA)