Venus Williams si-a pastrat titlul la Wimbledon dupa prima victorie impotriva surorii sale, Serena, intr-o finala a turneului londonez. Acesta este al cincilea titlu pe iarba din capitala Angliei pentru Williams care a jucat sapte finale in noua ani, singurele sale infrangeri in ultimul act venind in meciurile cu mezina familiei.

Cele doua surori s-au infruntat pentru a saptea oara in finala unui turneu de Grand Slam, singura victorie precedenta a lui Venus datand din prima intalnire, la US Open, in 2001. Dupa 2001 Serena a castigat cinci meciuri la rand. Si sora mai mica a inceput mai bine si finala de la Wimbledon 2008, castigand 10 dintre primele 11 puncte ale confruntarii.

Venus a revenit in meci, a egalat la 4, si a condus prima oara cu 5-4 dupa ce sora ei a refuzat sa rejoace un punct controversat. A luat apoi si primul set, cu 7-5, la prima sansa avuta.

In debutul setului doi, Serena a avut o sansa de break, dar Venus a anulat-o cu cel mai puternic serviciu al unei femei din istoria Wimbledonului: 129 de mile pe ora (208 km/h). Dupa o serie de breakuri, egalitatea a fost restabilita si s-a mers cap la cap pana la 5-4, cand Venus a reusit breakul care ii aduce al doilea titlu la rand la Londra dupa o ora si 51 de minute de joc.