Ana Ivanovic este noua campioana de la Roland Garros, dupa victoria cu 6-4, 6-3 in finala cu Dinara Safina. Ivanovic castiga primul titlu de Grand Slam al carierei la a treia finala disputata, si urca pe locul intai in ierarhia feminina. Sarboaica preia trofeul de la Paris de la Justine Henin, castigatoarea ultimilor trei ani, fostul lider mondial retragandu-se din activitate in urma cu o luna.

Ivanovic a dominat finala, mai ales cu lovitura de dreapta, considerata cea mai buna lovitura din circuitul profesionist. A condus cu 4-1 in primul set, a fost egalata la 4, dar a reusit sa-si pastreze concentrarea si sa-si adjudece prima mansa cu 6-4.

Sarboaica a debutat cu dreptul si in partida secunda, reusind rapid breakul si a pastrat avansul pana la final, in ciuda ripostei rusoaicei, aflata in premiera intr-o finala de Grand Slam.

Pentru victoria de la Paris, Ivanovic si-a imbogatit contul cu un milion de euro, in timp ce Safina a primit doar jumatate din aceasta suma, dar are o bucurie: a revenit intre primele 10 jucatoare ale lumii.

Ivanovic a disputat a treia finala intr-un turneu de Grand Slam, dupa cele pierdute anul trecut, tot la Paris, in fata lui Justine Henin (cea care a decernat premiile la actuala editie), si la Melbourne, la inceputul anului, contra Mariei Sarapova.