Pentru a treia oara la rand, Roger Federer si Rafael Nadal vor juca finala Internationalelor Frantei de la Roland Garros. In ultimii doi ani, Nadal, neinvins inca in cariera pe zgura pariziana, l-a invins pe principalul sau rival din circuitul profesionist. In semifinale, Nadal a trecut in trei seturi de Novak Djokovic, al treilea jucator al lumii, iar Federer l-a invins pe reprezentantul gazdelor, Gael Monfils.

Spaniolul Rafael Nadal, al doilea jucator al lumii, nu a cedat niciun set nici in confruntarea cu Novak Djokovic, locul trei in clasamentul ATP, impunandu-se cu 6-4 6-2 7-6, si obtinand a 27-a victorie consecutiva in turneul parizian. Nadal nu a pierdut niciodata la Roland Garros, si in acest an s-a impus categoric in toate partidele, sarbul fiind primul jucator care impinge un set pana in tiebreak.

Liderul mondial, Roger Federer a avut nevoie de mai mult de trei ore pentru a trece de revelatia actualei editii a competitiei, Gael Monfils, locul 59 in lume. Elvetianul s-a impus cu 6-2 5-7 6-3 7-5 si va juca pentru a treia oara finala Internationalelor Frantei, singurul turneul de Grand Slam pe care nu l-a castigat pana acum. El are 12 trofee in turneele din aceasta serie.

In finala de duminica, Nadal ar putea egala recordul lui Bjorn Borg, de patru succese consecutive pe zgura de la Paris, performanta reusita de suedez la sfarsitul anilor '70.