Argentina, Rusia, SUA si Spania sunt echipele ramase in competitie pentru castigarea Salatierei de Argint, dupa ce au dispus de Suedia, Cehia, Franta si Germania in faza sferturilor de finala.

Argentina - Suedia 4-1

Argentina a depasit cu scorul de 4-1 pe Suedia, la capatul unei dispute care a parut de multe ori inegala. David Nalbandian (doua victorii), dublul format din Canas/Nalbandian precum si Juan Monaco au adus punctele sud-americanilor, in timp ce Robin Soderling a adus punctul de onoare pentru nordici.

Rusia - Cehia 3-2

Maraf Safin, Nikolai Davidenko si dublul format din Andreev/Davidenko au dus Rusia in penultimul act al Cupei Davis, dupa o intalnire pe care esticii au dominat-o destul de clar (cu toate ca scorul a fost numai 3-2). Punctele cehilor au fost aduse de Radek Stepanek si Lukas Dlouhy.

SUA - Franta 4-1

Echipa SUA a zdrobit-o pe fosta adversara a tricolorilor, Franta, cu scorul de 4-1. Au adus puncte pentru americani Andy Roddick (doua) si James Blake (doua), in timp ce perechea formata din Clement/Llodra au adus punctul de onoare francezilor dupa ce au depasit dublul format din fratii Bob si Mike Bryan.

Spania - Germania 4-1

Spania a obtinut o calificare la pas in fata unei echipe a Germaniei care a fost depasita la toate capitolele. Au punctat Rafael Nadal, David Ferrer, Fernando Verdasco si perechea formata din Lopez/Verdasco, in timp ce pentru nemti a punctat Nicolas Kiefer.

Partidele din semifinale Argentina - Rusia si SUA - Spania vor avea loc in perioada 19-21 septembrie.