Gabriela Ruse a făcut pasul în optimile Trofeului Clarins, după ce a învins-o în trei seturi pe chinezoaica Lin Zhu, favorită 5 a competiției WTA 125 de la Paris.

Gabriela RuseFoto: Paul Crock / AFP / Profimedia

Gabriela Ruse a învins-o pe Lin Zhu la Trofeul Clarins de la Paris

Sportiva noastră a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, iar în runda inaugurală a eliminat o jucătoare aflată cu aproape 100 de poziții mai sus în clasamentul mondial.

Gabriela a pierdut primul set cu 6-0, după doar 22 de minute de joc, dar a revenit incredibil și s-a impus clar în următoarele: 6-1, 6-1.

Ruse a servit mai mulți ași (6-0), dar a comis și mai multe duble greșeli (4-0) în duelul de marți.

De știut:

  • Gabriela Ruse va juca în runda următoare cu învingătoarea meciului dintre japoneza Nao Hibino (83 WTA) și franțuzoaica Kristina Mladenovic (220 WTA).
  • Prin calificarea în optimile turneului de la Paris, Ruse și-a asigurat un premiu în valoare de 1.740 de euro și 15 puncte în ierarhia WTA.
  • România este reprezentată la Paris și de Simona Halep. Meciul din runda inaugurală începe în jurul orei 17:00 și este transmis în format LiveBLOG pe HotNews.ro

Trofeul Clarins are loc în perioada 13-19 mai, face parte din categoria WTA 125, se joacă pe zgură (complexul Lagardère din Bois de Boulogne) și oferă premii totale în valoare de 115.000 de euro. Campioana en-titre este Diane Parry.