Turneul de categorie „ATP 250” a revenit la București după o pauză de opt ani de zile, iar fanii tenisului din România au putut vedea la lucru nume cunoscute din circuitul masculin. La finalul Țiriac Open 2024, competiție câștigată de Marton Fucsovics, HotNews.ro a vorbit cu mai mulți spectatori despre condițiile în care s-a disputat unul dintre cele mai importante evenimente sportive din țara noastră.

Tribuna Oficiala - Tiriac OpenFoto: Silviu Dumitru/ HotNews.ro

>> VIDEO Marton Fucsovics, campion la ATP Țiriac Open 2024 - Promisiunea lui Ion Țiriac

În 2004, Novak Djokovic juca al doilea său turneu în circuitul profesionist chiar la București (a trecut de calificări și a ajuns în optimi), iar Ion Țiriac a afirmat că liderul clasamentului ATP i-a rămas recunoscător pentru oportunitatea pe care i-a oferit-o atunci și „nu i-a uitat numele”.

La ediția din acest an au participat mulți jucători din Top 100 mondial, un triplu campion de Grand Slam (Stan Wawrinka), dar și Joao Fonseca (brazilianul de 17 ani a fost desemnat cel mai popular jucător al turneului).

Fanii sportului alb s-au declarat încântați de nivelul arătat de jucători, dar au existat și lucruri care nu au fost pe placul lor la turneul disputat la Năstase & Marica Sports Club.

Țiriac Open 2024, intrare turneu. FOTO: Silviu Dumitru / HotNews.ro.

Nemulțumirile spectatorilor după ATP Țiriac Open 2024: „Organizarea a fost un dezastru”

Organizatorii au recunoscut încă de la început că aceasta a fost singura locație disponibilă pentru disputarea competiției și au fost nevoiți să apeleze la improvizații, iar acest lucru a fost observat de spectatori în timpul săptămânii.

Ploaia a dat peste cap programul turneului: doar o parte dintre meciurile programate au avut loc miercuri, iar lipsa unei prelate a făcut ca terenul să fie indisponibil în prima parte a zilei de joi (primul meci a început la ora 15:00). Acest lucru i-a deranjat pe fanii care au plătit pentru bilete, dar nu s-au putut bucura de spectacol.

Mai mulți jucători au fost nevoiți să joace două meciuri în aceeași zi, iar Francisco Coria s-a declarat deranjat de condițiile de la București. În plus, câțiva spectatori au vorbit pentru HotNews.ro despre „organizarea dezastruoasă” de la Năstase & Marica Sports Club.

 • „Tot ce ține de organizare a fost un dezastru”
 • „Lipsa unei prelate și faptul că nocturna nu a fost utilizabilă au făcut ca timp de două zile să nu se joace aproape deloc”
 • „Jumătate din jucători au jucat câte două meciuri pe zi”
 • „Nu a existat niciun fel de umbră și m-am făcut praf”
 • „Aș dori prețuri mai bune pentru cei ce-și cumpără abonament, anul acesta n-a existat așa ceva”
 • „Organizarea a fost dezastruoasă. Deși se știe că luna aprilie este o lună cu fluctuații de temperatură, nu s-au luat deloc măsurile necesare pentru a rezolva problema asta”
 • „Și în edițiile trecute am avut probleme cu ploaia, dar se pare că nu am învățat nimic și am fost încă o dată „surprinși” de vremea nefavorabilă”
 • „Prețurile pentru mâncare și băuturi au fost exagerat de mari. A trebuit să părăsesc incinta de fiecare dată când am vrut să-mi cumpăr ceva”
 • „Nu s-a jucat aproape două zile, deși vremea a permis disputarea partidelor în a doua zi de după ploaie”
 • „Nu a fost umbră deloc. Cred că s-ar fi putut monta un fel de acoperiș pentru ca spectatorii să fie feriți de soare, măcar pe o parte a arenei”
 • „Suprafața de joc, personal, mi s-a părut că arată cam rău. Poate că există circumstanțe, fiind un teren improvizat, dar nu sunt specialist”
 • „Nu mi-a plăcut numărul mic de bilete puse în vânzare”
 • „Sper să rezolve problemele privind suprafață de joc, mulți jucători au fost nemulțumiți în timpul meciurilor”
 • „Pe viitor aș vrea să avem parte de turnee cu o organizare și mai bună, din toate punctele de vedere, inclusiv jucători din ce în ce mai bine clasați”.

Pe lângă aceste probleme, mai mulți internauți s-au plâns (pe pagina de Facebook a competiției) de faptul că mai mulți jucători importanți s-au retras (Gael Monfils, Richard Gasquet, Adrian Mannarino) și au spus că „nici măcar nu se vede terenul în întregime din tribune”, în timp ce „toaletele sunt de coșmar”.

Finala Țiriac Open 2024 văzută din Tribuna 1. FOTO: Silviu Dumitru / HotNews.ro

Fanii s-au bucurat de tenis la ATP Țiriac Open 2024: „Cu bune, cu rele, a fost un turneu bun”

Cu toate acestea, au existat și lucruri care i-au bucurat pe oamenii care au putut vedea din nou tenis de calitate în România. Tribunele au fost pline, iar în multe momente s-au putut auzi „Ole!”-uri ca pe cele mai mari arene de tenis din lume.

 • „Mi-a plăcut tenisul și faptul că față de ultima ediție la care am fost s-a permis ieșirea și intrarea din complex pe parcursul zilei cu scanarea biletului, deși aplicarea unor brațări ar fi fost o soluție mai bună”.
 • „Ca fost jucător și (încă) pasionat, nu ratez ocazia de a merge la un turneu, mai ales dacă are loc în România”.
 • „Mi-a plăcut că am văzut atâția oameni fericiți și entuziasmați venind la arene, m-a bucurat enorm. S-a văzut asta și din vânzarea biletelor, care s-au epuizat mult mai repede decât mă așteptam”
 • „Sunt fericit că acest turneu a revenit la București după opt ani și că va fi în continuare aici pentru încă minim doi ani”
 • „Cu bune, cu rele, a fost un turneu bun, cu multe meciuri frumoase, echilibrate, deși nu am avut nume ca Rune sau Zverev, cum a avut turneul din aceeași categorie de la München”
 • „Recomand oamenilor care vin aici, și este valabil pentru fiecare sport în parte, să se bucure de spectacolul din teren”
 • „Mi-a plăcut foarte mult vibe-ul competiției, a fost foarte fain”
 • „Apreciez efortul organizatorilor, financiar și fizic. Au încercat și chiar au reușit, în mare măsură, să facă totul să fie bine”.

Tribune pline la meciul dintre Stan Wawrinka și Nuno Borges. FOTO: Silviu Dumitru / HotNews.ro

Terenul 2 de la Țiriac Open 2024, unde s-au jucat mai multe meciuri de dublu. FOTO: Silviu Dumitru / HotNews.ro

De-a lungul timpului, turneul de la București a fost câștigat de următorii jucători:

2024 - Marton Fucsovics

2016 - Fernando Verdasco

2015 - Guillermo Garcia-Lopez

2014 - Grigor Dimitrov

2013 - Lukas Rosol

2012 - Gilles Simon

2011 - Florian Mayer

2010 - Juan Ignacio Chela

2009 - Albert Montanes

2008 - Gilles Simon

2007 - Gilles Simon

2006 - Jurgen Melzer

2005 - Florent Serra

2004 - Jose Acasuso

2003 - David Sanchez

2002 - David Ferrer

2001 - Younes El Aynaoui

2000 - Juan Balcells

1999 - Alberto Martin

1998 - Francisco Clavet

1997 - Richard Fromberg

1996 - Alberto Berasategui

1995 - Thomas Muster

1994 - Franco Davin

1993 - Goran Ivanisevic.