Favorit numărul trei în lipsa lui Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, norvegianul Casper Ruud s-a impus duminică în finala turneului ATP de la Barcelona în fața lui Stefanos Tsitsipas (7 ATP), scor 7-5, 6-3.

Casper RuudFoto: Christophe Ena / AP / Profimedia

>> VIDEO Marton Fucsovics, campion la ATP Țiriac Open 2024 - Tribune pline la București

Stefanos Tsitsipas, învins de Casper Ruud în finala ATP Barcelona

Duelul jucătorilor care au pierdut fiecare câte două finale de Grand Slam s-a încheiat în favoarea lui Casper Ruud (6 ATP).

Tsitsipas a început mai bine și a condus cu 2-0 și 3-1, cedând apoi ușor ușor inițiativa, ceea ce l-a dus la pierderea primului set.

A urmat un joc exact al norvegianului care a dus repede scorul la 4-1 în al doilea set și a decis meciul după aproximativ o oră și jumătate.

Competiția de la Barcelona poate fi considerată una cu ghinion pentru Stefanos Tsitsipas, care s-a calificat de patru ori în finală de-a lungul timpului, pierzând de fiecare dată.

Casper Ruud a ajuns la trofeul ATP cu numărul 11 la vârsta de 25 de ani, ultimul turneu câștigat fiind în 2023 la Estoril.

Turneul de la Barcelona (ATP 500) s-a desfășurat în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, și a oferit premii totale în valoare de 2.782.960 de dolari. Campionul en-titre era Carlos Alcaraz, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 12.

>> Câștigătorul finalei turneului ATP Munchen – Primul titlu al carierei la 33 de ani