​A patra favorită la startul turneului de categorice „WTA 500” de la Stuttgart, kazaha Elena Rybakina s-a impus în finală în fața ucrainencei Marta Kostyuk (27 WTA) în doar două seturi, scor 6-2, 6-2.

Elena RybakinaFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Marta Kostyuk, învinsă de Elena Rybakina în finala WTA Stuttgart

Calificată în finală după ce a învins-o pe lidera mondială Iga Swiatek, Elena Rybakina a tranșat categoric duelul cu Marta Kostyuk.

Aflată pe locul al patrulea în ierarhia mondială, jucătorarea din Kazahstan a început primul set cu un break rapid, cedând doar două gameuri adversarei.

Într-o formă foarte bună în acest început de an, Kostyuk nu a reușit să echilibreze jocul nici în setul al doilea, a comis o mulțime de greșeli și i-a permis adversarei să câștige mai repede decât spera.

Meciul a durat o oră și 11 minute.

A fost cea de-a cincea finală disputată de Elena Rybakina în acest început de an, după cele câștigate la Brisbane și Abu Dhabi, fiind învinsă la Doha și Miami.

Campioană la Wimbledon în 2022, kazaha are în palmares opt turnee câștigate.

Porsche Tennis Grand Prix s-a desfășurat în perioada 15-21 aprilie, pe zgură (indoor), face parte din categoria WTA 500 și a oferit premii totale în valoare de $922,573. Campioana ultimelor două ediții era poloneza Iga Swiatek.