Pavel Atanasov, ​un arbitru de scaun bulgar, a primit interdicţie pe viaţă din tenis după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

>> VIDEO WTA Stuttgart: Campioana de la US Open, eliminată după ce salvase șapte mingi de meci

Pavel Atanasov, interzis pe viață din tenis - Acuzații de corupție și pariuri

Atanasov, un oficial la nivel naţional, a primit şi o amendă de 10.000 de dolari pentru 21 de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP).

„Prin retragerea din procedură, Atanasov a recunoscut efectiv responsabilitatea pentru numeroasele infracţiuni TACP între 2019 şi 2023. Sunt incluse manipularea datelor de scor ale meciurilor în scopul pariurilor, facilitarea pariurilor, conspiraţia în vederea comiterii de infracţiuni de corupţie, pariuri pe meciuri de tenis şi omisiunea de a raporta abordări corupte", a precizat ITIA.

Lui Atanasov, care a oficiat la turnee ITF de 15.000 și 25.000 de dolari în Bulgaria, i se interzice definitiv să oficieze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat de ITIA sau de orice asociaţie naţională, interdicţia intrând în vigoare din 4 martie 2024, scrie News.ro.

Luni, arbitrul braziliano-italian Antonio Casa a fost suspendat pentru şapte ani şi şase luni, după ce a recunoscut şapte încălcări ale TACP.