Simona Halep se pregătește pentru debutul în sezonul de zgură 2024, însă fosta lideră a ierarhiei mondiale a rememorat zilele de după meciul cu Paula Badosa de la WTA Miami.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep, control antidoping înainte de antrenament: „Să vină de câte ori doresc”

Cum a resimțit Simona Halep meciul revenirii de la WTA Miami

Revenită pe teren după o pauză de mai bine de un an și jumătate în urma scandalului de dopaj, Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur la WTA Miami.

Meciul a lăsat urme, iar fosta lideră mondială a dezvăluit cum s-a simțit după confruntare.

„Am avut 4 zile în care nu am putut să mă mișc. Niște dureri musculare pe care nu le-am mai întâlnit niciodată înainte. Dar a fost normal.

Primele zile după un meci de după aproape doi ani, este greu. Și l-am simțit cu vârf și îndesat” – a declarat Halep pentru DigiSport.

Înaintea turneului de la Madrid, unde beneficiază de wild card, Simona își va face revenirea pe zgură la Oeiras, în perioada 15-21 aprilie. Sportiva se pregătește intens alături de antrenorul Carlos Martinez.

„Prima săptămână a fost una de succes, ne-am antrenat foarte bine și pot să zic că îmi revin, încet - încet. Dar mai am mult până să ajung la nivelul meu” – a anunțat Simona Halep

>> Reacția Simonei Halep după ce a primit un nou wild card pentru a putea juca în circuitul WTA

De știut despre turneul Oeiras Ladies Open

  • Va avea loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, face parte din categoria WTA 125, va avea pe tabloul principal 32 de jucătoare, iar premiile totale sunt în valoare de $164,000.

Reamintim că Simona s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup a României, tricolorele urmând să întâlnească Ucraina în zilele de 12 și 13 aprilie, pe zgură, la Fernaninda Beach (Florida, SUA).

Fosta lideră WTA a invocat probleme medicale (la umăr) după participarea la WTA Miami (a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa).

Câștigătoarea dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.

Reamintim că Simona a primit un wild card și la turneul de la Madrid, competiție de categorie WTA 1000. Halep a câștigat întrecerea de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).