Hubert Hurkacz a cucerit al optulea titlu al carierei la Estoril, iar organizatorii turneului „ATP 250” au oferit un moment inedit în timpul ceremoniei de premiere, informează RMC Sport.

Hubert HurkaczFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Clasamentul ATP: Recordul lui Novak Djokovic și „revenirea din iad” a unui finalist de Grand Slam

Premiul de la ATP Estoril, transferat în contul lui Hubert Hurkacz chiar de pe teren

După ce l-a învins pe spaniolul Pedro Martinez, Hurkacz a încasat 88.125 de euro, sumă pe care președintele competiției din Portugalia i-a transferat-o direct de pe teren.

Grație triumfului de la Estoril, Hurkacz a primit și 250 de puncte ATP și a urcat pe locul 8 în ierarhia mondială (și-a egalat cea mai bună clasare).

Este titlul cu numărul opt cucerit de Hurkacz, după cele de la Winston-Salem (2019), Delray Beach, Miami și Metz (2021), Halle (2022), Marseille și Shanghai (2023).

Estoril Open 2023 s-a desfășurat în perioada 3 – 7 aprilie pe zgură, în aer liber și face parte din categoria ATP 250. Turneul a fost dotat cu premii totale în valoare de 562.815 euro, iar campionul en-titre era argentinianul Sebastian Baez.

>> Clasamentul WTA: Jaqueline Cristian și Anca Todoni, performerele săptămânii / Locul ocupat de campioana de la Charleston