Ajuns la aproape 33 de ani, Grigor Dimitrov pare să trăiască a doua tinerețe în tenis. Bulgarul este unul dintre cei mai în formă jucători din circuitul ATP și s-a calificat în finala turneului Masters de la Miami, după ce l-a învins pe Alexander Zverev (al patrulea favorit).

Grigor DimitrovFoto: William WEST / AFP / Profimedia

>> Jucătorul momentului în circuitul ATP, victorie în fața campionului en-titre la Miami

Grigor Dimitrov, în finala ATP Miami după ce l-a învins pe Alexander Zverev

Meciul din cadrul competiției din Florida a fost unul foarte echilibrat, iar Dimitrov (cap de serie 11) s-a impus cu 6-4, (4)6-7, 6-4.

Sportivul din Bulgaria a reușit să termine partida fără game-uri de serviciu pierdute și cu aproape de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât adversarul său (45-24).

În primul set, Grigor a salvat o minge de break la scorul de 2-2 și i-a „spart” serviciul lui Sascha în cel de-al zecelea game.

În setul secund s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde Zverev a avut câștig de cauză reușind cu un minibreak în plus (7-4 / a fructificat a treia oportunitate ivită de a închide manșa).

Situația din primul set s-a repetat și în decisiv: Dimitrov a avut emoții într-un game în care s-a aflat la lansare, dar a salvat și a doua minge de break de care a făcut rost germanul și a reușit să se desprindă câștigând la retur în cel de-al șaptelea game.

În total au fost doar 18 erori neforțate (Dimitrov a comis 10, Zverev 8), iar partida a durat două ore și 39 de minute.

>> VIDEO Serena Williams, prezentă la ATP Miami - Jucătorul pe care l-a susținut

De știut:

  • Grigor Dimitrov se va duela în finala turneului ATP Masters 1000 de la Miami cu Jannik Sinner (3 ATP / favorit 2). Cei doi s-au mai întâlnit de trei ori: bulgarul a câștigat prima partidă (Roma 2020), iar italianul pe următoarele două (Miami și Beijing 2023).
  • Grigor i-a învins la Miami pe Alejandro Tabilo (44 ATP), Yannick Hanfmann (56 ATP), Hubert Hurkacz (9 ATP), Carlos Alcaraz (2 ATP) și Alexander Zverev (5 ATP).
  • Aceasta va fi a treia finală de turneu Masters din cariera lui Dimitrov după Cincinnati 2017 (câștigată în fața lui Nick Kyrgios: 6-3, 7-5) și Paris 2023 (pierdută împotriva lui Novak Djokovic: 4-6, 3-6).
  • Indiferent de rezultatul finalei cu Sinner, Dimitrov se va afla în Top 10 ATP în clasamentul care va fi publicat luni, 1 aprilie. Grigor are asigurat locul 9, iar cu o victorie în fața italianului va urca pe locul 7.
  • Grigor Dimitrov s-a aflat ultima oară în Top 10 ATP în urmă cu 260 de săptămâni (5 ani). Doar doi jucători au reușit să revină în elita tenisului masculin după absențe mai lungi: Gilles Simon (308 săptămâni) și Albert Costa (264 săptămâni - noul antrenor al Soranei Cîrstea).

Rezumatul partidei dintre Grigor Dimitrov și Alexander Zverev

Miami Open, turneu din categoria ATP Masters 1000, are loc în perioada 20-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal s-au aflat 96 de jucători, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.