Continuă problemele medicale pentru Andy Murray, fostul lider ATP fiind nevoit să absenteze o perioadă îndelungată din cauza unei accidentări la gleznă.

Andy MurrayFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Sorana Cîrstea și explicația eliminării de la WTA Miami - Ce spune despre revenirea Simonei Halep

Andy Murray, 37 de ani, accidentare gravă la gleznă

Problemele au apărut pentru Andy la meciul cu Tomas Machac, din turul trei de la Miami, dispută piedută de scoțian în trei seturi, scor 5-7, 7-5, 7-6(5).

Într-o postare pe Instagram, fostul lider mondial a anunțat că a suferit o ruptură completă a ligamentului talofibular anterior şi o ruptură aproape completă a ligamentului calcaneofibular.

„O să mă duc la un specialist în glezne, după ce mă întorc (n.r. acasă), pentru a-mi da seama de următorii paşi. Este de la sine înţeles că aşa ceva este dificil de primit şi că voi fi indisponibil pentru o perioadă lungă de timp”, a precizat Murray pe Instagram, citat de Agerpres.

Seria accidentărilor grave a început pentru Andy din 2017, atunci când problemele de la șold l-au forțat să dispară din circuitul ATP (i-a fost montată o proteză metalică la şold în 2019).

În vârstă de 37 de ani, Murray speră să se recupereze la timp pentru a evolua la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri: în 2013 și 2016.

Scoțianul a anunțat deja că sezonul 2024 va fi ultimul din cariera de jucător profesionist.

Andy Murray are 46 de titluri ATP câștigate de-a lungul carierei, el aflându-se pe locul 15 în Era Open.

A urcat pe locul 1 ATP pe 7 noiembrie 2016, iar în prezent se găsește pe 61.

Pe lângă titlurile de la Wimbledon, Andy mai are cinci finale jucate la Australian Open (toate pierdute), o finală la Roland Garros și un titlu de Grand Slam la US Open (2012).

A câștigat doar din premiile din tenis $64,416,100.