Rafael Nadal a ratat revenirea pe teren la Indian Wells 2024, dar o poate face în perioada 7-14 aprilie la ATP Monte Carlo, conform anunțului organizatorilor.

Rafael NadalFoto: William WEST / AFP / Profimedia

>> Explicațiile clare ale lui Novak Djokovic după eliminarea surprinzătoare de la Indian Wells 2024

Rafael Nadal ar putea reveni la ATP Monte Carlo

Rafael Nadal spera să se întoarcă pe teren la Indian Wells 2024, dar spaniolul s-a retras înaintea meciului cu Milos Raonic din runda inaugurală a competiției de categorie „ATP Masters 1000”.

Organizatorii turneului de la Monte Carlo au anunțat însă că spaniolul ar putea reveni la competiția desfășurată între 7 și 14 aprilie.

„Nu ştii niciodată ce va face, dar l-am văzut antrenându-se cu staff-ul său pe un teren privat la Larry Ellison (miliardarul american, proprietar al turneului de la Indian Wells de unde Nadal s-a retras înainte de a intra în competiţie).

Am avut impresia că aud o fiară. El loveşte mingea ca niciodată înainte.

Nadal a simţit disconfort aşa că i-a fost frică şi a preferat să nu joace la Indian Wells, dar examenele medicale pe care le-a susţinut ulterior nu au arătat nimic” – a anunțat David Massey, directorul turneului monegasc, conform Agerpres.

Revenit după un an de inactivitate, Rafa s-a accidentat din nou la Brisbane și spune că încă nu se simte pregătit pentru a juca la un nivel ridicat.

Rafa a jucat ultimul meci oficial pe 5 ianuarie (a fost învins de Jordan Thompson, după ce a ratat trei mingi de meci), iar pe 3 martie l-a întâlnit pe Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ (pierdut cu 6-3, 4-6, 12-14).

>> VIDEO Surpriză imensă: Novak Djokovic, eliminat de la Indian Wells de locul 123 ATP

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj