Novak Djokovic a avut parte de un meci tare la debutul la Indian Wells 2024, liderul ATP cedând un set împotriva australianului Aleksandar Vukic, ocupant al locului 69 mondial (scor 6-2, 5-7, 6-3).

Novak DjokovicFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, eliminată prematur de la Indian Wells 2024 - Set pierdut cu 6-0

Precum a arătat și la alte competiții, Djokerul se încălzește mai greu după o pauză mai mare de turnee (ultima partidă jucată a fost la Australian Open, semifinala cedată cu Jannik Sinner), iar acest lucru s-a văzut și împotriva lui Vukic.

După un prim set câștigat de Nole cu 6-2, a urmat o a doua manșă în care sârbul a avut un nivel mai scăzut, iar Aleksandar a simțit acest lucru și a profitat.

Ajutat în special de un forehand exploziv, Vukic a triumfat în setul al doilea, scor 7-5, iar partida urma să aibă parte de un decisiv.

Simțind pericolul, Djokovic a apăsat din nou accelerația, iar variația produsă în setul trei i-a dat bătăi de cap australianului.

Nole a evitat o surpriză neplăcută și a închis meciul de la retur (așa cum îi place în atâtea cazuri), scor 6-3. Partida a durat două ore și 11 minute și a reprezentat un test bun pentru cel care-și propune câștigarea celui de-al șaselea titlu în deșertul californian.

>> Emma Răducanu, în turul trei la Indian Wells - Calificare după 23 de minute

De știut:

  • Djokovic va da în turul al treilea peste italianul Luca Nardi (locul 123 mondial). În vârstă de 20 de ani, acesta este lucky loser la Indian Wells 2024, iar în turul precedent l-a învins pe Zhizhen Zhang.
  • Succesul cu Aleksandar Vukic este unul special pentru Nole: reprezintă victoria cu numărul 400 din carieră la turneele de categorie Masters (ATP 1000).
  • Djokerul deține recordul de victorii consecutive de la Indian Wells: 20, între 2014 și 2017.
  • Novak are 5 titluri la Indian Wells, record pe care-l împarte (încă) cu Roger Federer. Sârbul a ridicat trofeul în 2008, 2011, 2014, 2015 și 2016.
  • Novak conduce ierarhia titlurilor Masters câștigate de-a lungul timpului: 39 de trofee. El este urmat de Rafael Nadal (36) și Roger Federer (28 - retras din tenis).

Rezumatul partiei dintre Djokovic și Vukic: