Chris Evert a fost de partea Simonei Halep pe toată durata scandalului de dopaj în care jucătoarea din România a fost implicată, iar acum legendara fostă sportivă din SUA a vorbit despre șansele Simonei să revină în topul ierarhiei WTA.

Simona HalepFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Record în WTA, după ce Simona Halep și-a confirmat prezența la turneul de la Miami

Chris Evert spune că Simona Halep poate reveni pe locurile fruntașe ale circuitului WTA: „Are dorință de revanșă”

Într-o discuție cu iAM Sport, Evert a atins mai multe subiecte importante, de la încrederea totală pe care a avut-o în nevinovăția Simonei și până la șansele ca Halep (32 de ani) să mai conteze la vârful ierarhiei mondiale.

„O cunosc și cred că mă pricep la oameni. Mă bucur foarte mult pentru ea. Simona e o persoană cu etica muncii, extrem de disciplinată și cu principii atunci când vine vorba de antrenamente, de tenis. Nu m-am îndoit nicio secundă de nevinovăția ei.

Echipa ei i-a controlat suplimentele, antrenamentele, managementul, publicitatea, etc. A dat dovadă de rezistență și răbdare pe tot parcursul acestui calvar. Este liberă... să joace sau să nu joace. Acum, aceasta este alegerea ei și numai a ei.

Simona sigur poate reveni în topul tenisului feminin mondial. Perioada de pauză a fost lungă, e adevărat, dar ea are un caracter extrem de puternic. Și să nu uităm ce dorință de revanșă are acum. Asta ar putea face diferența" - a precizat Chris Evert pentru sursa citată.

>> Simona Halep, încă o veste foarte bună primită după ce i s-a permis să revină pe teren

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, SUA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011. Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

>> Legendara Chris Evert se luptă din nou cu cancerul

Regulamentului WTA prevede că o fostă lideră mondială și câștigătoare de Grand Slam poate solicita un număr nelimitat de wildcarduri.

Primul wildcard pe care Simona l-a primit deja este pentru turneul de categorie WTA 1000 de la Miami, la care fosta lideră mondială a anunțat că va reveni în tenis.

>> Simona Halep, proces cu firma care a produs suplimentul contaminat – Sportiva cere daune uriașe

Ce este un wildcard

  • Un wildcard este o invitație pe care un jucător o poate primi din partea organizatorilor unui turneu pentru a putea participa la respectiva competiție (la care în mod normal nu ar fi avut acces).

Miami Open este un turneu din categoria WTA 1000 și se desfășoară în perioada 19-31 martie.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> VIDEO De nerecunoscut: Multiplă finalistă de Grand Slam, învinsă la Indian Wells de ocupanta locului 131 WTA