Venus Williams, Caroline Wozniacki, Emma Răducanu, dar și Kei Nishikori vor beneficia de wildcard pentru turneul Miami Open 2024, care va avea loc în perioada 17-31 martie.

Venus WilliamsFoto: Aaron Doster / Getty images / Profimedia

Venus Williams, Caroline Wozniacki și Emma Răducanu, wildcard pentru Miami Open

Williams (43 ani), Wozniacki (33 ani) și Răducanu (21 ani) se afșă în stadii diferite ale carierei lor, dar sunt printre cele mai populare jucătoare din WTA, scriu organizatorii turneului.

De trei ori campioană la Miami, Venus Williams are în palmares șapte titluri de Grand Slam câștigate de-a lungul carierei în care a participat la 93 de turnee majore.

În schimb, Caroline Wozniacki, campioană la Australian Open și finalistă la Miami 2017 revine după o pauză de cinci ani, după nașterea celor doi copii ai săi.

Emma Răducanu, câștigătoare la US Open 2021 venind din calificări și fără set pierdut, este așteptată să revină la Miami după ce a ratat o mare parte din sezonul 2023 din cauza unei accidentări.

Un alt nume care va beneficia de wildcard la turneul de la Miami este japonezul Kei Nishikori, care revine pe teren pentru prima dată din iulie 2023.

Fost ocupant al locului 4 mondial în 2015, Nishikori a câștigat 12 titluri ATP și a fost finalist la US Open 2014, devenind primul jucător asiatic ajuns într-o finală majoră.

Restul wildcard-urilor pentru tablourile de simplu, dublu și calificări urmează să fie anunțate în următoarele săptămâni.

Miami Open 2024 va avea loc în perioada 17-31 martie 2024 pe hard, face parte din categoria „Masters 1000”, iar campionii en-titre sunt Daniil Medvedev și Petra Kvitova.