Maria Sara Popa a acuzat practicile întâlnite la Academia Mouratoglou, iar jucătoarea de pe locul 449 WTA a postat un mesaj pe Instagram, miercuri, după ce declarațiile ei au ajuns în presa internațională.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

>> Doi foști lideri WTA și ATP îl văd vinovat pe Patrick Mouratoglou: „A manipulat-o pe Simona Halep”

Maria Sara Popa: „Îmi prezint scuzele pentru jignirile aduse lui Patrick Mouratoglou și Academiei lui”

Sportiva a povestit inițial că a trecut pe la academia fostului antrenor al Simonei Halep la vârsta de 12 ani, iar jucătorii care se pregăteau acolo primeau „anumite substanțe”.

La două săptămâni distanță, Popa (18 ani) îi prezintă scuze tehnicianului francez și-și retrage declarațiile care au apărut pe site-uri precum Tennis Forum sau Sportskeeda.

„Salutare, tuturor! Îmi prezint scuzele pentru jignirile pe care i le-am adus lui Patrick Mouratoglou, precum și Academiei Mouratoglou. Nu am fost niciodată membru al Academiei Mouratoglou.

Am jucat acolo la Cupa Mouratoglou, un turneu pentru jucătoare sub 12 ani, în 2017. Îmi cer încă o dată scuze pentru tot ce s-a întâmplat” - Maria Sara Popa pe Instagram.

Ce spunea Maria Sara Popa despre Academia Mouratoglou, cu doar două săptămâni în urmă:

„Eu îmi doresc să se termine bine, ca şi fiecare persoană care o susţine. Au fost greşeli din ambele părţi. Poate trebuia să fie şi ea atentă, poate trebuiau să fie şi cei de la Mouratoglou să fie şi ei atenţi, să îi spună exact când trebuie să îi înmâne, poate, acea substanţă.

Nu ştiu detaliile şi nu vreau să intru prea mult. Nu ştim dedesubturile. Există sportivi care iau acele substanţe, numai că nu sunt prinşi pentru că ştiu exact când să elimine substanţa şi ştiu exact când să le ia. Eu, de exemplu, am fost testată săptămânal şi nu am luat niciodată. Dar nu pot să bag mâna în foc pentru ceilalţi sportivi.

Suplimentele sunt diferite substanţe pe care preparatorii fizici şi medicii de la Academii le dau sportivilor. Suplimentele sunt exact pastilele de zi pe care fiecare persoană poate să le ia.

Am fost când aveam 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou. Este adevărat, de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. La juniori, nu te controlează cei de la Anti-doping.

Te lasă un pic să mai creşti, să împlineşti 17 ani şi de atunci încep controalele mai intens. Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă.

Prima dată am fost speriată, chiar nu ştiam ce se întâmplă (n.r. – de controalele anti-doping)” - Maria Sara Popa, pentru AS.ro.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, proces cu firma care a produs suplimentul contaminat – Sportiva cere daune uriașe

>> Legenda circuitului WTA care o susține necondiționat pe Simona Halep în scandalul de dopaj

>> Ion Țiriac, noi acuzații în cazul suspendării Simonei Halep: „Proba de sânge a fost maltratată”

>> Răspunsul laboratorului acuzat de Ion Țiriac că ar fi „maltratat” o probă de sânge a Simonei Halep