După participarea la Australian Open 2024, Sorana Cîrstea și Thomas Johansson au luat-o pe drumuri diferite în carieră. Duminică, antrenorul suedez a anunțat că a început colaborarea cu Kei Nishikori, fost ocupant al locului 4 în ierarhia ATP și finalist de Grand Slam.

Thomas JohanssonFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Thomas Johansson, fostul antrenor al Soranei Cîrstea, îl va pregăti pe Kei Nishikori

Context

  • Colaborarea dintre cei doi a luat sfârșit după parcursul dezamăgitor de la Melbourne, de la începutul acestui an (Sori a fost eliminată în turul întâi, după ce a condus cu 6-0, 3-0).

La scurt timp după anunțul Soranei, Thomas Johansson (48 de ani) a postat pe contul personal de Instagram că va fi antrenorul lui Kei Nishikori.

Ajuns la 34 de ani, niponul își dorește să revină în lumina reflectoarelor, după sezoane în care s-a luptat cu accidentările (cele mai recente: operație la șold în 2022, apoi o accidentare la genunchi).

„Sunt super încântat să anunț că mă voi alătura lui Kei Nishikori și echipei sale pentru sezonul 2024” - a punctat Thomas Johansson pe Instagram.

Cine este Kei Nishikori

În vârstă de 34 de ani, Kei a lucrat de-a lungul carierei cu antrenorii Brad Gilbert, Dante Bottini, Michael Chang și Max Mirnyi. A adunat doar din premiile din tenis $25,102,112, iar cel mai sus în ierarhia ATP a fost pe locul 4 (2 martie, 2015).

Cel mai bun rezultat la Grand Slamuri este reprezentat de finala de la US Open din 2014, atunci când a fost învins de Marin Cilic. În semifinale, niponul a produs surpriza și l-a eliminat pe Novak Djokovic în patru seturi (6-4, 1-6, 7-6(4), 6-3).

Are 12 titluri ATP, iar la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) a cucerit medalia de bronz după ce l-a învins pe Rafael Nadal în meciul pentru locurile 3-4.