​Simona Halep a fost audiată de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în perioada 7-9 februarie în scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022, însă sportiva este văzută drept nevinovată de către Elisabeta Lipă.

Simona HalepFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

Elisabeta Lipă: „Eu sunt ferm convinsă că Simona Halep e nevinovată”

Simona Halep și-a epuizat săptămâna trecută singura variantă de a-și dovedi nevinovăția în scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022.

Fosta lideră mondială a fost audiată la TAS timp de trei zile, iar vineri a oferit și o primă reacție vis-a-vis de acest subiect.

Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), a transmis într-un interviu că are încredere deplină în Simona și că sportiva ar fi nevinovată.

„Dacă aş şti ce şanse are, la TAS, Simona Halep, v-aş spune, dar Dumnezeu şi cei care o judecă ştiu ce verdict vor da. Eu pot să spun că doar în pielea ei să nu fii, pentru că nu este uşor psihic să treci prin aşa ceva, mai ales când te ştii nevinovat.

Eu sunt ferm convinsă că este nevinovată, pentru că la nivelul Simonei nu putea să fie depistată pozitiv cu atâta amatorism. Dar, din păcate, sportivul se lasă în totalitate în mâinile colectivului său şi când ajunge în situaţia Simonei răspunde doar sportivul, ceea ce nu este corect.” - a transmis aceasta, potrivit Agerpres.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat zilele acestea singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, enervată de jurnaliști la revenirea în țară: „E necesară toată nebunia asta, așa?”

>> Presa americană anunță când ar putea primi Simona Halep un verdict din partea TAS

>> FOTO Simona Halep, prima postare după trei zile de audieri la TAS - Mesajul lui Darren Cahill

>> Avocatul Simonei Halep, primele cuvinte după ce sportiva a fost audiată timp de trei zile la TAS

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”