Jaqueline Cristian s-a oprit în optimi la turneul de categorie „WTA 500” de la Linz, sportiva noastră fiind învinsă în două seturi de Jodie Burrage (a doua cel mai bine clasată jucătoare din Marea Britanie).

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jaqueline Cristian, învinsă de Jodie Burrage la WTA Linz

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, Cristian (89 WTA) a cedat după o oră și 35 de minute de joc, sor 6-3, 7-6(5).

Jaqueline a revenit de la 2-5 în setul secund și a salvat două mingi de meci în tiebreak, dar Burrage (102 WTA) a reușit până la urmă să închidă partida.

De știut:

  • Pentru prezența în optimi, Jaqueline Cristian va primi 11.823 de euro şi 60 de puncte WTA în ierarhia de simplu.
  • Cristian a înregistrat un salt important în clasamentul WTA Live (9 poziții) și se află pe locul 80 (cel mai sus a fost pe 58).
  • În sferturi, Jodie va da peste învingătoarea meciului dintre letona Jelena Ostapenko (12 WTA, principală favorită) și daneza Clara Tauson (91 WTA, a surclasat-o pe Cristian în ultimul tur al calificărilor).

„Upper Austria Ladies Linz” face parte din categoria WTA 500, are loc în perioada 29 ianuarie - 4 februarie, pe hard, și oferă premii totale în valoare de $922.573. Campioana en-titre (din 2023) este Anastasia Potapova.