Simona Halep va încerca să obțină la TAS o reducere a suspendării de 4 de ani, dar fosta lideră WTA va reveni pe terenul de tenis indiferent de verdictul Curții de la Lausanne.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Andre Agassi și Steffi Graf vin în România - Evenimentul la care vor participa și prețurile biletelor

Simona Halep va participa la Sports Festival 2024, alături de Andre Agassi și Steffi Graf

Dubla câștigătoare de Grand Slam a anunțat pe Instagram că va participa la Sports Festival 2024. La evenimentul de la Cluj-Napoca (15 iunie) vor fi prezenți și legendarii Andre Agassi și Steffi Graf.

Meciul demonstrativ va avea loc pe 15 iunie, de la ora 18:00, la BT Arena.

„Hei, Steffi, te aștept în România, în țara mea, alături de Andrei (Pavel - n.r.). Am participat la Sports Festival în trecut și e uimitor. Sunt sigură că-ți va plăcea și ție. Sunt nerăbdătoare să ne vedem la Cluj, la Sports Festival” - Simona Halep.

Patrick Ciorcilă, co-fondator Sports Festival, a explicat decizia de a o invita pe Simona Halep la acest eveniment.

„E greu să ne exprimăm pe deplin bucuria de a o avea pe Simona Halep din nou, pe teren, la un demonstrativ din cadrul Sports Festival. Simona este foarte iubită în România şi abia aşteptăm să o vedem din nou.

Ea este un model pentru mulţi fani şi sportivi tineri, o inspiraţie prin determinare şi dedicare, iar modestia ei adaugă o notă de simpatie şi respect în comunitatea tenisului mondial.

Pentru noi, este şi o prietenă apropiată, aşa că suntem alături de ea în momentele bune, dar şi în cele grele. Un lucru cred că e sigur: ne e dor tuturor de Simona în teren şi ne bucurăm că la Sports Festival putem să celebrăm pasiunea şi dedicarea ei pentru tenis” - Patrick Ciorcilă.

>> VIDEO Simona Halep, antrenamente alături de un nume important din tenis

>> Boris Becker, despre audierea Simonei Halep de la TAS: „Sunt sigur că Ion Țiriac o va ajuta”

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”