​Elise Mertens (cap de serie numărul unu) a pierdut finala turneului WTA de la Hobart, sportiva din Belgia (ocupantă a locului 29 în ierarhia mondială) fiind învinsă, scor 1-6, 6-4, 5-7, de Emma Navarro (locul 31 mondial și favorită doi).

Elise MertensFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Elise Mertens, învinsă în finala WTA Hobart de Emma Navarro

Primul set a fost unul în care Navarro a servit foarte bine, nu i-a oferit adversarei vreun break, iar în plus a făcut diferența de la retur în două gameuri (scor 6-1).

Navarro a făcut primul break și în setul al doilea, dar nu a putut menține același nivel ridicat, iar setul (unul cu șapte breakuri!) i-a revenit belgiencei, scor 6-4.

În fine, decisivul a avut și el un adevărat recital de breakuri, cu mențiunea că din cele cinci, trei au fost reușite de americancă.

Navarro s-a impus în cele din urmă cu 7-5 (după ce a fructificat a doua minge de meci), iar victoria i-a adus primul titlu WTA din carieră.

Finala, una intensă, a durat două ore și 50 de minute.

De știut:

  • Mertens, 28 de ani, este dublă câștigătoare a competiției din Tasmania (în 2017 și 2018, după finale cu Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu).
  • A fost a 13-a finală din cariera belgiencei Elise Mertens (8 titluri), în timp ce Navarro a jucat pentru prima oară într-un meci pentru trofeu (este primul titlu WTA din carieră pentru sportiva în vârstă de 22 de ani).

Rezumatul partidei dintre Elise Mertens și Emma Navarro:

Hobart International a avut loc în perioada 8-13 ianuarie, pe hard, a făcut parte din categoria WTA 250, a avut premii totale în valoare de $267.082, iar campioana en-titre era Lauren Davis (2023).