​Anul 2024 este decisiv pentru cariera Simonei Halep, iar dubla câștigătoare de Grand Slam a primit un mesaj de susținere din partea fostei gimnaste Larisa Iordache.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

>>> Simona Halep și mesajul plin de speranță transmis la final de 2023

Larisa Iordache o încurajează pe Simona Halep înainte de audierea de la TAS

La începutul lunii februarie, fosta lidera WTA va fi audiată în cazul de dopaj de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Situația dublei câștigătoare de Grand Slam nu este una deloc liniștită, lucru subliniat și de fosta gimnastă Larisa Iordache, care i-a transmis Simonei că trebuie să aibă un psihic puternic în următoarea perioadă.

„Situația ei este foarte dificilă. Îți dorești să faci performanță în sportul pe care-l practici de când erai mică, dar nu poți. Cred că Simona își dorea din ce în ce mai mult să se bucure de tenis.

Această perioadă, cu siguranță, nu este una prea fericită pentru Simona, dar o să-și găsească liniștea și capacitatea de a se adapta la ce i se întâmplă. Mie-mi pare tare rău pentru ea, ca sportivă.

Niciun sportiv nu merită să stea departe de ceea ce iubește. Sper din suflet ca lucrurile să se lămurească și să revină pe teren, acolo unde-și dorește să fie.

Trebuie să rămână cu psihicul puternic, pozitiv. Merită să revină, pentru că munca pe care a depus-o de-a lungul anilor și eforturile părinților au fost foarte mari. Merită să fie fericiți și împliniți.” - a declarat Larisa Iordache, potrivit iamsport.

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”