Novak Djokovic a adus victoria Serbiei în fața Chinei, scor 2-1, iar liderul ierarhiei ATP a oferit câteva momente memorabile după confruntarea din United Cup.

Novak DjokovicFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

>> Debut solid de sezon pentru Novak Djokovic

Novak Djokovic a vorbit în limba mandarină la United Cup

Meciul de dublu dintre echipele Serbiei (Djokovic/Danilovic) și Chinei (Zhang/Zheng) s-a terminat la ora locală 23:55, iar Nole le-a propus fanilor să sărbătorească împreună trecerea în 2024.

„Să învingem chiar înainte de miezul nopții a fost ceva special, iar ceea ce a urmat a fost impresionant. Să văd atât de mulți fani sârbi în tribune a fost emoționant, cred că este cel mai bun mod de a întâmpina noul an” - Novak Djokovic.

La conferința de presă, Djokovic a demonstrat din nou că este un adevărat poliglot și le-a transmis fanilor chinezi un mesaj de Anul Nou în limba mandarină. Uimită, Olga Danilovic a putut rosti un singur cuvânt: „Uimitor”.

Serbia vs China 2-1, la United Cup

Novak Djokovic - Zhizhen Zhang 6-3, 6-2

Olga Danilovic - Qinwen Zheng 4-6, 2-6

Djokovic / Danilovic - Zhang / Zheng 6-4, 1-6, 10-6.

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în faza sferturile de finală, care urmează să se desfășoare între 3 și 5 ianuarie 2024.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.

Cum arată grupele de la United Cup

Se joacă la Perth

Grupa A: Polonia, Spania, Brazilia

Grupa C: SUA, Marea Britanie, Australia

Grupa D: Cehia, China, Serbia

Se joacă la Sydney

Grupa B: Grecia, Canada, Chile

Grupa D: Franța, Italia, Germania

Grupa F: Croația, Olanda, Norvegia.

>> Rafael Nadal, înfrângere la dublu la revenirea în circuitul ATP