Marea Britanie s-a impus vineri cu scorul de 2-0 în fața Australiei, după meciurile de simplu, în grupa C de la United Cup, competiție de tenis care înlocuiește fosta Hopman Cup.

Cameron NorrieFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marea Britanie – Australia 2-0 / Spania – Brazilia 2-1, la United Cup

Britanicul Cameron Norrie (18 ATP) s-a impus în faţa australianului Alex de Minaur (12 ATP) în trei seturi, 6-4, 2-6, 7-6 (7/2). Al doilea punct al Marii Britanii a fost adus de Katie Boulter (56 WTA), prietena lui De Minaur.

Aceasta a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Ajla Tomljanovic (290 WTA), care a lipsit în cea mai mare parte a sezonului trecut din cauza unei accidentări la genunchi ce a necesitat o intervenţie chirurgicală.

Întâlnirea de dublu, una fără miză, îi opune pe britanicii Katie Boulter şi Neal Skupski australienilor Storm Hunter şi Matthew Ebden.

După cum s-a anunţat, Spania a învins Brazilia cu scorul de 2-1, vineri, în primul meci de la United Cup.

În partidele de simplu ale acestui meci din Grupa A, Alejandro Davidovich (26 ATP) l-a învins pe Thiago Seyboth Wild (79 ATP) cu 6-4, 6-0, în timp ce Beatriz Haddad-Maia (11 WTA) a întrecut-o pe Sara Sorribes (48 WTA) cu 7-6 (1), 6-2.

În partida decisivă, de dublu, perechea spaniolă Alejandro Davidovich/Sara Sorribes a învins cuplul brazilian Marcelo Melo/Beatriz Haddad-Maia cu 6-4, 7-5.

La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.

Sâmbătă, la Perth au loc meciurile Cehia - China şi Polonia - Brazilia, iar la Sydney sunt programate partidele Olanda - Norvegia şi Italia - Germania.

Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în sferturile de finală, prevăzute între 3 şi 5 ianuarie. Semifinalele au loc pe 6 ianuarie la Sydney, iar finala pe 7 ianuarie, tot la Sydney, anunță Agerpres.

Premiile se ridică la 10 milioane de dolari americani.