Emma Răducanu e gata să revină pe terenul de tenis în anul 2024, după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale la mâini și la picioare. Sportiva britanică a fost mustrată de Patrick Mouratoglou pentru faptul că a schimbat mulți antrenori în ultimii doi ani.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu a avut cinci antrenori în ultimii doi ani

Emma Răducanu nu a mai jucat tenis din luna aprilie, însă britanica pare că s-a recuperat după cele trei operații suferite și și-a anunțat prezența la Australian Open 2024.

Britanica ajunsă pe locul 299 în ierarhia WTA nu este însă sigură de prezența pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului.

Ultimul meci oficial disputat de Răducanu a avut loc în luna aprilie a acestui an, la Stuttgart: Emma a fost învinsă clar, scor 6-2, 6-1, de Jelena Ostapenko. Emma a suferit apoi operații la ambele încheieturi și la gleznă în luna mai.

Într-un interviu acordat pentru Eurosport, Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams și al Simonei Halep, a discutat despre instabilitatea Emmei Răducanu, care a avut 5 antrenori în ultimii doi ani.

„Nu este situația ideală.

Dacă ar fi fiica mea, aș avertiza-o să nu facă asta, pentru că ai nevoie de stabilitate pentru a construi ceva, orice ar fi. Și cu atât mai mult în tenis, cred că este foarte important să ai un proiect pentru jocul tău și să urmezi, zi de zi, drumul ales pentru a realiza ceea ce este visul tău.

Așa că, ori de câte ori sunt schimbări în ceea ce privește antrenorii, se schimbă și proiectul. Așa că nu poți construi ceva. Și, de asemenea, ai nevoie de stabilitate. Circuitul este cel mai instabil lucru de pe planetă.

Totul se schimbă în fiecare săptămână. Este destul de greu din punct de vedere emoțional să faci față tuturor acestor schimbări.

Așa că, dacă ai schimbări și la nivelul echipei tale, atunci e prea mult. Așa că îi doresc ca ea să găsească pe cineva în care să aibă suficientă încredere pentru a putea păstra echipa suficient de mult timp pentru a realiza ceva, pentru că potențialul pe care știm că îl are, l-a dovedit câștigând un Grand Slam.

Dar de când s-a întâmplat asta, nimic nu a fost consistent. Cred că rezultatele și accidentările sunt consecința acestei instabilități pe care ea a avut-o în cadrul echipei sale.

Este cel mai rău lucru pe care îl poți face, e cea mai proastă idee. Pentru că, la final, nu știi ce să faci. Ai voci diferite.

Eu cred că una dintre cheile succesului este să ai o singură voce în care să crezi, un singur proiect și să mergi direct de la A la B.

Altfel, mergi tot timpul în zigzag și tu, din nou, cu cât ai mai multe voci, cu cât ai mai multe idei, cu atât ești mai pierdut ca jucător. Este foarte complex. Este foarte dificil să fii jucător de tenis și ai nevoie de claritate. Acesta este cel mai important lucru. Iar atunci când sunt multe voci, nu există claritate deloc.” - a spus Patrick Mouratoglou.