​Simone Vagnozzi și Darren Cahill, cei care îl pregătesc pe Jannik Sinner, au primit titlul de cei mai buni antrenori ai anului 2023 din circuitul ATP, iar reacția lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Cum reușește Novak Djokovic să-i domine pe jucătorii din tânăra generație din tenis

Novak Djokovic, nemulțumit că Goran Ivanisevic nu a primit titlul de antrenorul anului în circuitul ATP

Novak Djokovic a jucat 4 finale de Grand Slam în 2023 și a câștigat 3 dintre ele, iar sârbul s-a impus și la Turneul Campionilor, încheind anul pe primul loc în ierarhia ATP.

Cu toate acestea, Nole nu a fost nominalizat la vreo categorie, asta pentru că șefii tenisului masculin s-au bazat pe rezultatele din turneele ATP, iar cele de Grand Slam nu intră sub egida acestui for.

Totuși, Goran Ivanisevic, antrenorul sârbului, a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun antrenor al anului, însă, până și aici a avut loc o premieră.

Pentru prima oară în istoria tenisului, titlul i-a revenit unei perechi de antrenori, Simone Vagnozzi și Darren Cahill, cei care se află în spatele progresului uriaș făcut de italianul Jannik Sinner.

Evident, Novak Djokovic nu a rămas indiferent și i-a felicitat într-un mod ironic pe cei din staff-ul lui Sinner.

„Felicitări lui Darren și Simone pentru un sezon grozav cu Jannik. Goran, cred că trebuie să câștigăm toate cele patru turnee de Grand Slam anul viitor pentru ca tu să fii (doar poate) considerat antrenorul anului. Încheierea anului ca numărul 1, câștigarea a trei turnee de Grand Slam, a Turneului Campionilor și a face istorie în acest sport nu este suficient, dragul meu antrenor.” - a scris acesta pe Instagram.

Mai mult decât atât, Jannik Sinner a primit și distincția de favorit al publicului, ce a fost câștigată anul trecut de Rafael Nadal.

Roger Federer a câștigat acest premiu timp de 19 ani la rând.