Jannik Sinner a fost jucătorul finalului de sezon în tenisul masculin, iar Darren Cahill și Simone Vagnozzi au câștigat premiul ATP pentru antrenorii anului, grație colaborării cu sportivul italian.

Jannik Sinner si Darren CahillFoto: Felice Calabrò / PA Images / Profimedia

Darren Cahill și Simone Vagnozzi, antrenorii anului 2023 în ATP

În 2023, Sinner, în vârstă de 22 de ani, a cucerit primul său titlu ATP Masters 1000, la Toronto, a ajuns în finală la Nitto ATP Finals şi a devenit primul italian care a încheiat un sezon în Top 5 al clasamentului Pepperstone ATP.

Numărul 4 mondial, care a încheiat anul cu un bilanţ de 64-15, a ajuns, de asemenea, în prima sa semifinală la un turneu major, la Wimbledon, sub îndrumarea lui Cahill şi Vagnozzi. Sinner a câştigat patru trofee în 2023 şi a primit Fans' Favourite Award la începutul acestei săptămâni.

Vagnozzi colaborează cu Sinner din februarie 2022, dar a fost conştient de potenţialul lui Sinner de mult mai mult timp.

„Îl cunosc pe Jannik de când avea 14 ani. A jucat împotriva unuia dintre jucătorii mei juniori, aşa că l-am văzut pentru prima dată acolo.

Este foarte plăcut să îl antrenez, pentru că este un tip foarte amuzant. Are un caracter foarte bun.

Este uşor să îl antrenezi pe Jannik, de asemenea, pentru că el vrea să se îmbunătăţească foarte mult şi intră pe teren mereu cu zâmbetul pe buze şi cu totul, aşa că pentru un antrenor este foarte bine”, a declarat Vagnozzi pentru atptour.com la începutul acestui an.

Cahill, care i-a antrenat pe foştii nr. 1 mondial Andre Agassi şi Lleyton Hewitt şi a fost şi antrenorul Simonei Halep, s-a alăturat echipei Sinner în iunie 2022. Australianul s-a concentrat pe dezvoltarea laturii mentale a italianului.

„Rolul meu se referă mai mult la experienţă şi la cum să-l ajut mental în aceste momente importante şi să mă asigur că lucrăm la lucrurile corecte care, în cele din urmă, îl vor duce în locul în care ne dorim să fie”, a declarat Cahill mai devreme în acest sezon, conform News.ro.

Cahill şi Vagnozzi au fost nominalizaţi pentru premiul de antrenorul anului, alături de Craig Boynton (Hubert Hurkacz), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), câştigătorul din 2022, Goran Ivanisevici (Novak Djokovici) şi Bryan Shelton (Ben Shelton). Colegii antrenori votează nominalizaţii şi câştigătorul la această categorie.