Iga Swiatek și alte jucătoare de tenis i-au criticat pe cei de la WTA pentru proasta organizare de la Turneul Campioanelor, iar antrenorul liderei mondiale a transmis că speră că nu va mai fi nevoie să se întoarcă la Cancun pentru tenis.

Iga SwiatekFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Tomasz Wiktorowski, supărat pe organizarea de la Turneul Campioanelor 2023

Tomasz Wiktorowski, antrenorul liderului mondial Iga Swiatek, a vorbit într-un interviu despre proasta organizare de la Turneul Campioanelor, disputat la Cancun, însă tehnicianul polonez s-a arătat dezamăgit și de felul cum funcționează la modul general WTA.

„Din punct de vedere turistic, văd acolo un potențial uriaș (Cancun). Și poate într-o zi voi merge în Mexic pentru a afla mai multe despre istoria acestei civilizații. Cu toate acestea, sper să nu mai trebuiască să zbor niciodată acolo pentru afaceri sau tenis.

A fost păcat în ceea ce privește procesul decizional și organizarea turneului.

Sunt foarte dezamăgit de modul în care s-a desfășurat activitatea WTA recent și încep să cred că jucătorii de tenis ar trebui să se unească pentru a sublinia problemele care contează cel mai mult pentru ei.

Acum 10 ani am fost impresionat de modul în care WTA creează condiții pentru ca jucătorii de tenis să se dezvolte. Momentan, se pare că WTA este o organizație care luptă pentru a supraviețui și care este gestionată într-un mod care nu este în totalitate favorabil jucătorilor săi.” - a transmis acesta, potrivit puntodebreak.com.

Totodată, cel care o antrenează pe Iga Swiatek a vorbit despre importanța prezenței la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„Da, Jocurile Olimpice sunt prioritatea noastră și începem să ne pregătim pentru ele în ianuarie sau chiar decembrie.

Ne gândim nu doar la simplu, ci și la dublu mixt cu Hubert Hurkacz, aceasta fiind o cu totul altă disciplină pe care nu prea avem ocazia să o încercăm pe parcursul anului.” - a încheiat Tomasz Wiktorowski.