Patricia Țig a abandonat, luni, deși conducea în meciul cu malteza Federica Curmi, în primul tur al competiției „WTA 125” de la Angers (Franţa).

Patricia TigFoto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Patricia Țig a abandonat în primul tur de la WTA Angers

Aflată pe locul 440 WTA, Țig s-a accidentat și a fost nevoită să se retragă la scorul de 3-2 pentru ea în setul decisiv. Patricia câștigase primul set cu 7-5 și îl pierduse pe al doilea cu 6-0.

După două ore și 18 minute de joc, Curmi (330 WTA) a obținut calificarea în faza următoare, unde va da peste McCartney Kessler (235 WTA), după ce americanca a reușit o surpriză eliminând-o pe daneza Clara Tauson (82 WTA, favorită 4).

De știut:

  • Pentru prezența la turneul de la Angers, Patricia Țig s-a ales cu un cec de 1.086 euro şi un singur punct în clasamentul WTA.
  • România mai are o reprezentantă pe tabloul principal de la Angers: Andreea Mitu (225 WTA, venită din calificări) va juca în prima rundă cu suedeza Rebecca Peterson (132 WTA, favorită 7).

Turneul Open Angers Arena Loire face parte din categoria „WTA 125”, se joacă pe hard și oferă premii totale în valoare de 115.000 de dolari. Principala favorită a întrecerii este italianca Elisabetta Cocciaretto (48 WTA).