Simona Halep, fără meci jucat din august 2022 și departe de tenis din cauza suspendării de patru ani primite pentru dopaj, ar fi fost invitată să participe la controversatul turneu demonstrativ de la Sankt Petersburg, Northern Palmyra Trophies, a relatat presa din Rusia.

Articol în presa rusă despre posibila participare a Simonei HalepFoto: Captură de ecran

Competiția, care încearcă să împrumute câte ceva din formatul Laver Cup, reunește la start două echipe conduse de doi foști jucători ruși de calibru, Svetlana Kuznetsova și Nikolay Davydenko.

Într-una dintre echipe ar fi trebuit să-și facă apariția și Simona Halep, conform relatărilor făcute de publicația rusă Championat.

Potrivit sursei citate, Natalia Kamelzon, directorul general al turneului, a dezvăluit că ar fi negociat cu jucătoarea din România prezența acesteia la Sankt Petersburg.

„Am negociat cu Halep! Așteptam hotărârile judecătorești în cazul ei. Din păcate, nu au fost unele pozitive pentru ea. Simona ne-a spus: «Să nu ne forțăm norocul». Dar ea ar fi vrut să vină!”, a precizat Kamelzon, potrivit sursei anterior citate.

Figuri importante din tenisul ucrainean au contestat în termeni duri legalitatea turneului. Fost jucător cunoscut, Aleksandr Dolgopolov, care s-a înrolat în armata Ucrainei, a fost cel mai vehement. A abordat un discurs frontal la adresa jucătorilor care au ales să ia startul la Sankt Petersburg.

„Să iei bani de la ucigași, violatori, călăi, jefuitori și criminali de război?! Băieții ăștia se bucură. Gazprom, sponsor general al turneului și unul dintre principalii finanțatori ai războiului”.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRALPE GSP.